Co sądzicie o CERAMIZERZE do skrzyń i silników?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Oklon
    Classic
    • 2010
    • 19

piotrek_gdy, daj e-mail to podeślę Ci serwisówkę ( niestety po czesku, ale obrazki są czytelne tak jak i numerki V70, V113, V159, ... )
  • jely
    Classic
    • 2009
    • 6

W mojej skodzie wymieniłem skrzynkę, ale podczas redukcji z 3 na 2 są zgrzyty.Nie bardzo chce mi się w niej grzebać w związku z czym wyczytałem że jest "magiczny" środek o nazwie CERAMIZER, który to uleczy moją skrzynie ze zgrzytów. opinie o nim są różne, jednym pomógł innym nie. Widziałem też test na Skodzie Favorit gdzie się nie sprawdził. Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenie z tym specyfikiem i mógłby się nim podzielić? Dzieki.

Komentarz

• Spory
      Ambiente
      • 2006
      • 119

Prowokacja? :shock:
      Jak nie prowokacja, to poczytaj tutaj

A następnym razem pogmeraj sobie również tutaj, uczy kreatywności i samodzielności

Komentarz

• vince123
        Elegance
        • 2009
        • 923

jely, temat ceramizerow byl poruszany nie raz...czy opcja szukaj jest ci obca :?:
        spory sory ze cie powtorzylem
        sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
        nadkole nowe LP
        kontakt PW

Komentarz

• bubuDE
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2007
          • 763
          • Octavia III (5E3)
          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Najglebiej opisal ten specyfik Masters na swoim Forum
          PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• jely
            Classic
            • 2009
            • 6

Z całym szacunkiem do was, ale nie znalazłem żadnego postu dotyczącego stosowania tego środka do przekładni ( w tym przypadku skrzyni biegów) i wpływu ów środka na synchronizatory i/lub zanik zgrzytania biegów. Jest ogrom informacji na temat silników, ale niewiele na temat przekłądni. Moje pytanie było : Czy ktoś to stosował i miał jakiekolwiek efekty i pytam konkretnie o CERAMIZER? za wszystkie niezłośliwe opinie dziękuję.

Komentarz

• bubuDE
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2007
              • 763
              • Octavia III (5E3)
              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Spoko jely, ja mialem na mysli ten temat: http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic...ight=ceramizer . Ogolna ocena tych i podobnych srodkow jest trudna. Sam nie mozesz nic zmierzyc- co poprawil. Kupujesz je dla ducha bo dla silnika (tu: skrzyni) to one potrzebne nie sa. Czytasz ulotke na opakowaniu, wierzysz- stosujesz. Kto inny kupi za te kase paliwo i tez dojedzie. Usuwanie usterek za ich pomoca to miedzysrodek. Uzywanie zapobiegajace- wydatek. Znam go tylko z literatury Forum.
              PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• jely
                Classic
                • 2009
                • 6

No właśnie i chodzi mi o rzetelne opinie. Sam kiedyś zakleiłem chłodnicę niby super klejem i co i ciekła, ale zrobiłem to ponownie i to tak jak jest w instrukcji i nawet poczekałem 48 godz i ci i jeździłem skodzinką ze sklejoną chłodnicą pół roku i po tym ją sprzedałem i podejrzewam że ktoś hula do tej pory. Także jak ktoś coś porządnie sprawdzi to jest wiarygodne. I znalazłem dużo opinii o tych środkach i ich działaniu na synchronizatory,ale wiadomo jak to jest na stronach firmowych każdy umieszcza to co dla jego produktów najlepsze. Myślę że forum skody jest fajnym pomysłem z super użytkownikami i jak ktoś coś sprawdził to wypowie się rzetelnie w tej kwestii. Także czekamy na jakieś sygnały i dziękuję za zainteresowanie.

Komentarz

• kjedi
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 282

Panowie- przywoływanie jakiegoś gówna do silnika a pytanie o zastapienie oleju w skrzyni innym to zupełnie inne sprawy.
                  Spory-Twoje linki to prowokacja!.

jely- pod koniec gwarancji zauważyłem problemy przy przełączaniu z 3 biegu na 2. Myślałem, że to mój styl jazdy itp. Po znalezieniu na Forum info, o takowych problemach, zwykle przy silniku serii B.. podjechałem do ASO. Podobno w 90% taka wymiana pomaga i problem ustępuje.
                  W moim przypadku problem znikł na około 2-3 miechy. Później wróciło to samo. Jak samochód zimny to OK. Jak samochód dobrze rozgrzany, po ok. 3 godz. jazdy już objawy te same i problemy z synchro. Teraz zimą, zrobiłem kilka tras 5-6 godzin z małymi przerwami na kawę i jedzenie i problemu z synchro brak. Suma sumarum - trochę lepiej niż na zwykłym oleju.
                  Ale w moim przypadku tak czy siak-wymiana synchro w perspektywie czasu niezbędna.

Komentarz

Pracuję...